Фран•ко - Ресторан Ивано-Франковск: Описание, заказ столика, отзывы, акции | 3 место

Описание заведения

Wi-Fi, Парковка, Кондиционер, Заказ столика, Банкетный зал, Зал для некурящих, Постное меню, Бизнес-ланч, Винная карта, Суши меню, Акции, Коктейльная карта
Ресторан знаходиться в історичному центрі міста, навпроти міської Ратуші. Чотири зали оформлені у європейському стилі різних епох. Крім того є винна кімната, тераса, зона для некурців. У ресторані "Фран'ко" автентична прикарпатська кухня на основі органічних продуктів, а також популярні страви європейської кухні - від парових котлет до фуа-гра з грушею. Хороша винна колекція.

АВТЕНТИЧНА ПРИКАРПАТСЬКА КУХНЯ В РЕСТОРАНІ
Під час подорожі в Карпати, окрім краси, яка вас оточує, тут завжди знайдеться ще щось, варте вашої уваги. По-перше – це гостинність, як національна особливість, по-друге – традиційна дерев'яна архітектура, ви не зможете бути байдужі до неї, бо вона оточує вас повсюди. І по-третє – автентична карпатська кухня з її грибною юшкою, банушем, дерунами, варениками, грибочками в сметані, бринзою.

Карпатську кухню відрізняють три риси: вона смачна, поживна та натуральна. Її варто скуштувати хоча б з цікавості. Гуцули, що споживають таку їжу, живуть дуже довго. Молоко з карпатських полонин не гірше альпійського. Страви готуються тут вже сотні років, і це мистецтво вдосконалене до неперевершеності.
Ось страви які неодмінно варто скуштувати в Карпатах:

БАНУШ - національна страва гуцулів! Крім того це джерело Дикої Енергії. Бануш готується з кукурудзяної муки та сметани. Сметану, або свіжо зібрані вершки трохи розвести водою залити у чавунний горщик і довести до кипіння. Кукурудзяне борошно (дрібне) засипати тоненькою цівкою, помішуючи, в сметану й готувати до загустіння. Зменшити вогонь на мінімум, і розтирати дерев’яною ложкою, доки на поверхні не виступлять крапельки масла. Готовий бануш має відставати від стінок горщика. Окремо зварити заздалегідь замочені сушені гриби. Поки кукурудзяне борошно вариться, на пательні посмажити порізане на кубики копчене сало до утворення шкварочок. Бринзу дрібно покришити. Коли бануш поспів, викласти його на тарілку, зверху бринзу, ще зверху шкварочки, і гриби. Змішувати ні в якому разі не можна! Потрібно ложкою брати потроху з усього. Їсти бануш гарячим.

БРИНЗА – Особливий сорт сиру з овечого молока, який готують на полонинах; він не має нічого спільного з тим продуктом, який продають у магазинах з написом „бринза” на етикетці.
Проціджене овече молоко заквашують спеціальною закваскою з молока, звурдженого в шлунку ягняти, яке ще не паслося. Чани з молоком ставлять поруч із ватрою та помішують, поки не почнуть з’являтися згустки сиру, які в чані руками зліплюють у більші грудки. Ці грудки сиру потім підвішують у теплому місці чи просто розкладають на сонці. Так виходить „напівфабрикат” бринзи – будз. Після тижневого вигрівання будз перетирають з сіллю і маслом – так отримують бринзу.

ГРИБНА ЮШКА – ароматний суп із сушених гірських грибів на курячому бульйоні з додаванням домашньої локшини. Вона легка, поживна і слугує хорошим початком до решти карпатських страв. Справжня грибна юшка готується тільки з білих грибів.

ДЕРУНИ – хрусткі млинці з тертої картоплі, що подаються гарячими з м'ясом, грибами, сметаною, шкварками. Єдиним абсолютно необхідним компонентом дерунів є терта картопля. Інші інгредієнти додаються згідно традиції у даному регіоні, чи домашньому рецепту, що передається з покоління в покоління. Такими інгредієнтами є: ріпчаста цибуля, борошно, часник, яйця, сіль. Приготування дерунів, звичайно, починається з тертя почищеної картоплі. Вона може тертися як на дрібній, так і на грубій терці, що впливає на смак та колір дерунів. З тертої картоплі зливається зайва рідина, потім треться і додається цибуля та сире яйце. Маса доводиться борошном до щільності густої сметани і смажиться на олії або смальці. За деякими рецептами деруни печуться або допікаються вже після обсмажування.

ОРГАНІЧНА КУХНЯ ТА ЗДОРОВА ЇЖА
Все нове — це добре забуте старе, нагадує нам мудре прислів’я. Органічні продукти, які колись були невід’ємною частиною життя усіх мешканців Землі, тепер вважаються предметом розкоші. Адже ціни на такі продукти, що не забруднені пестицидами і вирощені природним шляхом зі збереженням усіх поживних речовин, в кілька разів вищі за «звичайні» продукти — тобто ті, що просякнуті хімією.

За однозначними оцінками експертів, світовий ринок органічних продуктів останніми роками стабільно зростає. Найбільшою популярністю органік-їжа користується в Японії, США, Європі (особливо Італії та Німеччині, які не лише покривають свої внутрішні потреби у смачній та здоровій їжі, але й забезпечують левову частку світового експорту bio-товарів). Органічні продукти органічно вписалися в світовий тренд, що стає все більш популярним, — здоровий спосіб життя і здорове харчування.

Згідно з дослідженнями Міжнародного товариства біологічних фермерів, у землі, яка удобрюється гноєм та органічним компостом, у п’ять разів більше кальцію та в 2 тисячі разів більше заліза, ніж у землі, що обробляють традиційними мінеральними добривами. До того ж, вирощені на такому ґрунті рослини містять на 70% більше необхідних організму амінокислот та вітамінів.

Органічні продукти дозволяють уникнути регулярного вживання значної кількості пестицидів та інсектицидів (засобів від комах), яка міститься в продуктах із супермаркетів. Тваринам, що виробляють органічні продукти не вводять антибіотики та інші медикаменти, які через їжу потрапляють потім у людський організм. Деякі дослідження підтверджують, що надмірне використання хімікатів у виробництві харчових продуктів пов’язане із зростанням захворюваності у світі, а також чинить негативний вплив на ріст і розвиток дітей.

Так, органічні продукти дорожчі, ніж вирощені традиційно, — на 15—50, часом і на 100%. Пояснюється це тим, що органічне виробництво є більш трудомістким, органічні культури більш уразливі до шкідників, хвороб, дають дещо менші врожаї, ніж конвенційні, а також виробник щорічно сплачує певні суми організації, яка здійснює сертифікування. Окрім того, органічної продукції в Україні ще дуже мало, а попит на неї зростає. Але, якщо порівняти ціну на органічні (здорові й безпечні!) продукти з тими сумами, які доводиться витрачати на лікування наслідків харчування неякісними продуктами, економічна вигода — очевидна. Нітрати, консерванти, підсилювачі смаку спричинюють виразки шлунка й кишечнику, захворювання печінки, нирок, різні алергійні реакції, які доводиться лікувати протягом усього життя.
З іншого боку, органічні продукти швидше насичують наш організм, бо містять тільки натуральні вітаміни, мікроелементи (не розбавлені й не замінені штучними компонентами). Тому, щоб наїстися, потрібна менша кількість органічного продукту, ніж звичайного. Наприклад, коли випиваю склянку магазинного соку, мені хочеться ще, а однієї чашки органічного цілком достатньо. Чому? — бо всі соки сьогодні виготовляють із фруктового концентрату (навіть ті, на яких пишуть «натуральний») — розводять його водою, додають цукор, ароматизатори, ще якісь підсилювачі смаку. Отже, вітамінна цінність такого соку порівняно з органічним, до якого деякі виробники не додають навіть цукру, значно нижча.

Ресторан «Франко» використовує в своєму меню виключно органічні продукти, вирощені в сільських садибах та фермерських господарствах без застосування хімічних препаратів. Дослідження на предмет наявності нітратів та інших хімічних препаратів проводяться відповідними місцевими та міжнародними службами. В своїй роботі ми використовуємо огірки та помідори Уманського тепличного комбінату, що працює за органічними технологіями, зелень – ізраїльського виробництва з обов’язковою поміткою ORGANIC, оливкову олію – EXTRA VIRGIN ORGANIC, м’ясо – від фермерських господарств Козятинського району Хмельницької області, які поставляють свою продукцію в кращі ресторани столиці. Страви з форелі готуються виключно з риби, виловленої в протічних ставках села Осмолоди Рожнятівського району. Це сьогодні єдине в Західній Україні господарство, яке займається вирощуванням справжньої райдужної форелі. Вся баранина, що використовується рестораном імпортована з Нової Зеландії та супроводжується міжнародними сертифікатами якості.

Смачного Вам!

Закажите столик онлайн и посетите Ресторан Фран•ко!

закажите столик

+ скидка
  • Закажите столик онлайн. Выбирайте удобное для Вас время, дату и резервируйте столик + скидка прямо сейчас!
  • Скидка предоставляется на все меню заведения;
  • Заказ столика - это абсолютно бесплатная услуга от нашего проекта;
  • Дисконтные карты? Забудьте про них, заказывайте столики со скидкой онлайн!
  • Скидка не суммируется с любыми другими акционными предложениями заведения;
  • Для уточнения деталей свяжитесь с администрацией Фран•ко:
    (050) 433-11-00
ЗАКАЗАТЬ СТОЛИК ОНЛАЙН

Новости заведения

Новости заведения
В этом заведении новостей и событий еще нет

Если Вы знаете про интересную акцию или событие в "Фран•ко", напишите нам на info@3place.com.ua. Вы владелец этого заведения? Получите VIP-аккаунт сейчас!


Схема проезда в Ресторан Фран•ко координаты GPS: lat: 48.922279, lng: 24.709201

просмотеть все заведения (Ресторан) в г.Ивано-Франковск на карте



Были здесь? Оставьте отзыв о "Ресторан Фран•ко", поделитесь с друзьями...

  • Вконтакте
  • Отзывы


1 отзыва
Популярные заведения в Ивано-Франковске
Просмотров: 2342 | / | Теги: здорова їжа, східна кухня, вино, ресторан, суші, автентична кухня, унікальні страви, Івано-Франківськ, Франко, Органічна кухня | Похожие заведения: - ­• ГОГОЛЬ МОГОЛЬ ­• Ашанти
Заказать столик онлайн в Фран•ко проще простого. Сервис резервирования позволяет делать предварительный заказ и получать скидку на все меню ресторана используя дисконтную систему. Закажите столик прямо сейчас!
Вверх

Качественное изготовление печатей и штампов, факсимиле, датеров в Киеве и Украине. Лучший сервис "онлайн" приемов заказов на печатно-штемпельную продукцию - pechatiua.com.
Изготовить печати и штампы